FAQ - Vanliga frågor

 

FRAKT OCH RETUR

Vi använder främst PostNord för våra leveranser och vi levererar alltid gratis i hela Sverige.

Du kan förvänta dig att ditt paket kommer fram inom 1–3 dagar. Bli inte orolig om systemet säger att spårningsnumret inte fungerar direkt, det tar vanligtvis upp till 24 timmar innan deras system registrerar en ny leverans.

Om du inte har fått din beställning inom 7 dagar, vänligen kontakta oss så att vi kan ta upp det med PostNord.

Ja, vi erbjuder en 30-dagars nöjdhetsgaranti. Det betyder att om du inte är nöjd med vår infraröda bastufilt så kan du helt enkelt få pengarna tillbaka. Skicka bara ett mejl till info@nordichigh.se.

Du kan räkna med att få din bastufilt inom 1–3 leveransdagar. Om du beställer före kl. 22:00 skickas din bastufilt samma dag.

När du köper en filt från oss får du en 30-dagars nöjdhetsgaranti. Vi är stolta över att vara det enda företaget i Danmark. Det innebär att du kan prova vår filt riskfritt i 30 dagar och om den inte passar dig kan du enkelt returnera den.

OM NORDICHIGH BASTU

Pro-modellen:

Temperatur: 30-80°C

Zoner: 1

Timer: 30-60 minuter

Storlek utfällt: 180*190cm

Ärmstorlek: 52*44*25cm

Mattans vikt: 8.5 kg

Lådans vikt: 9 kg

Effekt: 400-600W

Volt: 100-240V

Elförbrukning: ca 1,50 kr. per timme vid högsta temperaturinställning.

Certifieringar: CE & ROHS

Temperatur: 30-80°C

Zoner: 3

Timer: 30-60 minuter

Storlek utfällt: 180*190cm

Ärmstorlek: 52*44*25cm

Mattans vikt: 8.5 kg

Lådans vikt: 9,2 kg

Effekt: 400-600W

Volt: 100-240V

Elförbrukning: ca 1,50 kr. per timme vid högsta temperaturinställning.

Certifieringar: CE & ROHS

Standard-modellen

Temperatur: 25-75°C

Zoner: 2

Timer: 30-60 minuter

Storlek utfällt: 179*80,5cm

Mattans vikt: 6.7 kg

Effekt: 400-600W

Volt: 100-240V

Elförbrukning: ca 1,50 kr. per timme vid högsta temperaturinställning.

Certifieringar: CE & ROHS

Skillnaden mellan våra Standard- och Pro-mattor är de material de är tillverkade av. Vår Pro-filt är något större och tillverkad av veganskt läder, medan vår Standard-filt är tillverkad av kvalitets-ABS. Båda våra modeller har marknadens bästa pris för den kvalitet de har.

Skillnaden mellan de två pro-modellerna är att 3-zone-filten har tre zoner. Detta innebär att du kan styra temperaturen individuellt i toppen, mitten och botten. Många vill ha det varmare vid fötterna och lite svalare vid bröstet, och då fungerar filten utmärkt.

Det är enkelt!

Filten är helt vattentät, så det är lätt att torka bort svett. Torka av filten och låt den torka innan du viker ihop den. Det tar 2 minuter.

Du kan blanda vatten och lite teträdolja för att göra en egen naturlig antibakteriell cocktail. Eller använd en ren servett.

Vi använder läder av hög kvalitet för utsidan och en vattentät insida. Alla termiska lager är skyddade med brandsäkra isolatorer.

Vår lättanvända kontroll har en temperaturmätare som kan ökas i steg om 5 °C.

Temperaturen kan ställas in på mellan 25 och 75 °C.

Kom ihåg att det är mycket viktigt att lyssna på din kropp när du ligger i filten. Vi rekommenderar att du börjar mellan 50–60 C° och ökar från det.

Filten rekommenderas inte för gravida eller ammande, eller personer med pacemaker (AIMDs)

Filten är naturligtvis grundligt testad och extremt säker att använda. De har också lågt EMF, CE och ROHS.

Om du försöker gå ner i vikt kan filten vara ett bra hjälpmedel. Detta beror på att filten sätter i gång ämnesomsättningen och stimulerar olika processer.

Filten är testad upp till en vikt på 160 kg. Därför kan de flesta människor använda filten på ett säkert sätt.

BETALNING OCH KONTAKT

Du kan lägga till våra rabattkoder i kassan

Det bästa sättet att kontakta oss är att skicka ett mejl till info@nordichigh.se eller via den här sidan. Vi svarar alltid inom 24 timmar.

Ja! Det finns massor av studier som visar att infraröd värme har många positiva fördelar. Googla själv och du kommer att se fler bevis än vad vi någonsin skulle kunna ge dig själva.

HAR DU INTE FÅTT SVAR HÄR?

Om du har otur och inte hittar ett svar här är du alltid mer än välkommen att antingen skriva ett mejl till info@nordichigh.se eller ta kontakt med vår livechatt där vi är redo att hjälpa dig!